0318 - 27 03 00

Hovenier nodig in Ede?

Bamboe verwijderen in Ede

Bamboe is schitterend, maar sommige soorten kunnen ook verschrikkelijk woekeren. Wilt u de bamboe laten verwijderen omdat het uw hele tuin overgroeid? Wij van Klaproos Tuinen B.V. verwijderen de bamboe definitief voor een gereduceerd tarief.

In Ede belt u voor hulp naar 0318 - 27 03 00. Vrijblijvend een offerte aanvragen kan ook. We hebben alle tools in huis om de bamboe op een milieuvriendelijke manier weg te halen.

Woekerende Bamboe

Bamboe groeit bijzonder snel. Om die reden is deze plant ook zo populair. Binnen no time heeft u een leuk beschut plekje in de tuin of een dichtbegroeide bamboehaag. Tegelijkertijd kan deze eigenschap bij bepaalde soorten ook voor problemen zorgen.

Bamboe valt in te delen in woekerende en niet-woekerende varianten. De niet-woekerende bamboe wordt minder groot en groeit vrijwel niet buiten de plek waar ze geplant wordt. De woekerende varianten daarentegen hebben juist de neiging zich zoveel mogelijk te verspreiden.

Wanneer u een woekerende bamboe niet in bedwang houdt met een speciaal daarvoor ontwikkelde of provisorische wortelbegrenzer kunnen ze flink huishouden. Onder de grond groeien ze namelijk net zo hard als boven de grond. De ondergrondse structuur van de plant bestaat uit dikke wortelstokken, zogenoemde rhizomen waar telkens weer nieuwe scheuten uit groeien.

De bamboe een klein beetje bestrijden helpt niet

Bamboe neigt ernaar om zoveel mogelijk grondoppervlak te willen bestrijken om te overleven. Er zijn wel verhalen bekend over bamboe die onder complete wegen doorgroeide.

Door links en rechts een stronk af te knippen of wat rhizomen uit de grond te trekken komt u dan ook niet van de bamboe af. De kans is aanwezig dat de plant zich juist uitgedaagd voelt en een groeispurt inzet om het verloren deel weer terug te winnen.

Bamboe milieuvriendelijk bestrijden in Ede

Zolang de wortelstokken in tact blijven zullen er altijd nieuwe bamboescheuten blijven opkomen. Daarom is het van belang de bamboe in zijn geheel te verwijderen.

De bamboe zelf uitgraven met een spade is een monsterlijke klus, helemaal wanneer de plant zich op grotere diepten en over grotere oppervlakten van uw tuin heeft verspreid. Ook is het heel goed mogelijk dat u per ongeluk een stuk wortel over het hoofd ziet en er na een aantal weken ineens overal weer nieuwe scheuten opkomen.

Wilt u zich de moeite en de frustratie besparen? Dan zou u het verwijderen van de bamboe aan een hoveniersbedrijf kunnen overlaten. Als veelzijdig hoveniersbedrijf beschikken we over machines als een kleine kraan en een freesmachine om de wortels uit te graven en onschadelijk te maken.

Sommige mensen zetten ook chemische middelen in om planten en bomen ervan te weerhouden opnieuw uit te lopen. Dat willen we u nadrukkelijk afraden. Aan de ene kant omdat het vaker niet dan wel effectief blijkt en aan de andere kant omdat het erg schadelijk is voor het bodemleven in uw tuin en voor het milieu.

Contact met Klaproos Tuinen B.V. in Ede voor het verwijderen van bamboe

Was die snel groeiende bamboe in het begin nog leuk maar is het inmiddels flink uit de hand gelopen? En wilt u er wel vanaf? Schakel dan Klaproos Tuinen B.V. in om de bamboe te verwijderen in Ede. Neem contact met ons op via 0318 - 27 03 00 of maak gebruik van het contactformulier.

Voor u het weet heeft u uw tuin terug. We beschikken over alle noodzakelijke machines om de bamboe milieuvriendelijk en blijvend te verwijderen. We hanteren een hele scherpe prijs, laten uw tuin weer in optima forma achter en voeren alle troep netjes af.

 
 

Ons werkgebied

Ede, Renswoude, Utrecht, Amersfoort, Houten, Hilversum, Zeist, Veenendaal ,Nieuwegein, Arnhem en Barneveld.

Waarom Klaproos Tuinen?

  • Tuinarchitect én hoveniersbedrijf
  • Specialist in het landlevengevoel
  • Gratis schetsontwerp bij tuinaanleg

Maak een afspraak

Klaproos Tuinen is je graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0318 - 27 03 00.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Diensten

Hoofdvestiging